Selamat Hari Raya Aidilfitri

|

Pihak admin 1989 juga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin. Pulanglah ke kampung halaman masing-masing dengan selamat dan ingatlah orang yang tersayang.

Salam Ramadhan Al-Mubarak

|

Di bulan yang mulia ini, admin 1989 ingin mengucapkan Selamat berpuasa di bulan Ramadhan Al-Mubarak. Semoga amalan kita diterima olehNya. Amin.



rumah terbuka ain

|

Tarikh : 3 October 2010
Tempat : Rumah Ain, Gombak. Selangor


Masih lagi sambutan rumah terbuka, kali ini di buat di rumah Ain. Menu utama nasi lemak ayam berempah yang sememangnya membangkitkan selera. Tidak kurang juga wedges dan juga tart nenas yang licin di sapu oleh ahli-ahli 1989. Majlis kali ini di penuhi gelak ketawa apabila emak Ain yang sememangnya sporting dalam melayan kerenah ahli  1989. Kehadiran untuk majlis ain ini agak ramai :
Wan
Salad
Fadh
Ariz
Wen
Sadeline
MazFahmi
Graf
Junita dan Bfnya
Dee
Dayana.

Untuk open house kali ini, tidak banyak gambar yang diambil memandangkan jurukamera membawa kamera yang batterinya sudah nazak. Tetapi kesungguhan ahli yang sanggup mengorbankan masa dan tenaga untuk hadir ke majlis ini sememangnya di hargai kerana pada awalnya, ramai ahli yang tidak dapat hadir kerana sibuk dengan komitmen masing-masing. Terima kasih juga kepada mama yang melayan kami dengan mesra sekali.


 tuan rumah 


antara gambar yang di ambil: 



p.s: sorry, gambar makan tak sempat nak ambil, sebab lepas habis makan, baru sibuk nak bergambar.

Rumah Terbuka Dee

|
Tarikh : 1 Oktober 2010
Tempat :  Rumah Rusydi Rafi (Dee),Semabok. Melaka

Rancangan last minute yang berjaya di tunaikan.  Perjalanan yang mengambil masa lebih kurang 2 jam ini (di sebabkan banyak berhenti) di sertai oleh 5 orang ahli dari group 1989:

 Wan
Ain
 Ariz
Wen
 Graf

 Keletihan yang terasa terus hilang apabila melihat kemeriahan open house yang seumpama majlis kahwin. Begitu banyak kereta yang parking di kawasan rumah hingga khidmat rela di perlukan untuk mengawasi lalu lintas. Dan terasa amat teruja bila pelbagai jenis hidangan yang di sediakan antaranya
Kambing bakar, ayam percik,soto, mihun sup, dodol, pelbagai jenis kuih, Roti jala, mihun singapura, nasi beriani, nasi putih, rendang, sambal udang dan banyak lagi.

 
Terima kasih Dee sebab sudi  jemput kita orang.


Terima kasih juga kepada Tuan rumah, merangkap ibu dan ayah dee yang menganjurkan Open House yang meriah tak hengat ni...


Antara  ahli 1989 yang datang ke open house ni...


Waitress malam tu melaram tak hengat..


Antara program yang menjadi tumpuan malam tu adalah cabutan bertuah.


Antara pemenang bertuah. Hamper yang besar amat. 


sebelum pulang, sempat bergambar dengan tua rumah

semoga rezeki mereka semakin melimpah ruah. dan untuk rusydi, jgn lupa menjemput kami lagi di tahun hadapan.







1989 Open House

|
tarikh : 29 September 2010
tempat : rumah Balqis Riza (Bal), Kepong



rancangan untuk menyambut hari raya ini adalah rancangan yang paling lama di rancang. memilih rumah Bal adalah kerana amat jarang sekali untuk dengannya di sebabkan dia melanjutkan pelajaran di indonesia. pertemuan  dengan Bal sememangnya menggembirakan semua ahli. mungkin di sebabkan perangainya yang sedikit sengal tu menyebabkan semua orang tidak betah untuk bergaul dengannya.

antara ahli yang hadir :
  1. sadeline vateria (iceq@lin)
  2. mazfahmi marzuki 
  3. nor ain ibrahim 
  4. nazarul azwan rahimi 
  5. rusydi rafi (dee)
  6. ariz
  7. fadhilah 
  8. syira a.k.a cheq abe 
  9. wen emmalin richardson
  10. afan
  11. junita adam chea a.k.a ieta 
makanan yang di hidang oleh balqis pada hari itu memang menyelerakan. seafood pasta yang dihidang membuatkan member 1989 makan sampai tak ingat dunia. dan yang paling havoc mestilah sesia bergambar. dan ketika inilah terserlah kesengalan ahli2 1989.


-member 1989 yang hadir malam tu-



 -skandal terhangat 1989-

 -kehebatan kacip fatimah dari bandung-

 -tongkat ali dari malaysia belum dapat menandingi kacip fatimah-
bal, as a pharmacist, u need to do something for next genetration


 -tak kira dimana pun, kalau dah start bergambar, semua jadi tak betul-


 -pasangan bahagia 1989-
 

lebih kurang pukul 12 malam, baru kita orang bersurai.

sekali lagi mengucapkan terima kasih kepada Balqis yang sudi menjadi host untuk open house kali ni. dan tidak lupa juga pada myra yang membuatkan open house kami lebih meriah. 


 -myra-

-ignore pasangan yang sedang hangat bercinta di seat belakang tu-

gathering yang tidak di rancang

|
tarikh : 25 September 2010
tempat : Rumah Fadh, Kajang, & Tasik Putrajaya


sebenarnya majlis ini adalah majlisdari pada seorang ahli 1989, Fadhilah. seoraang yang boleh di katakan suoer senior dalam gathering. pada mulanya tidak ramai yang datang , hanya Sadeline, Ariz, Afan, Niya dan juga Nabila a.k.a eben. makanan yang di sajikan amatlah menyelarakan  terutamanya nasi minya dan juga ayam golek. sorry tak dapat paste gambar kat sini, sebab masa tu tak der kamera.


selesai sahaja majlis di rumah fadhilah, kitaorang pun pergi melepak di putrajaya. sebelum tu singgah di pasar malam bangi untuk emembeli makanan sebagai bekalan melepak kami di putrajaya, kami juga telah menjemput leman dan juga syira yang mana kebetulan mereka berada di bangi.

dan pengakhirannya, kami buat suprise party untuk salah seorang member 1989, niya, dan hadiah yang kami berikan hari itu ialah telur dan juga tepung beras pulut.
 ni antara makanan yang kami beli dekat pasar malam kat bangi tu.
sanggup ke UKM semula semata-mata nak ambik kamera. 
masa ni jugak la kitaorang pick up leman ngan syira

 menjamu selera.. 
banyak jugak makanan malam tu, antaranya jagung, bbq, nasi dagang,
putu mayam, keropok kuih india yang tak ingt nama apa dan banyak lagi. 

malam tu jugak kita main cari2 jodoh untuk ahli 1989, dan kesemuanya tidak 
berjaya. 


ni pelik sikit punya celebration, orang yang menyambut lagi banyak kena telur dari orang 
yang di sambut.
 gang2 yang menyambut birthday niya. tersenyum juga niya bila dapat chocolate
gambar yang tak berapa nak jelas sebab lens dah kena tepung. 
ini adalah prank yang ke empat berjaya di buat ketika celebrate birthday member 1989.
1- ariz dimandikan dengan air teh di taman kLcc 
2- eben dimandikan dengan tepung ketika gathering di pangsun
3- wan dimandikan dengan coke ketika berbuka puasa di Mid Valley
4- niya dan tepung pulut di UKM

semoga dengan gathering ni, persahabatan antara kami yang bermula di alam mayaini terus kekal dan aman.
dan jika ada kesempatan, admin akan update prank2 yang kami buat ketika birtday tu. 

Selamat Hari Raya Aidilfitri

|
Pihak admin 1989 for Malaysia mengucapkan, Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua warga Group 1989 for Malaysian (facebook) & Group 1989 (friendster)... Maaf Zahir Batin...

Salam <^_^>